KAMPVUURAVOND DEVENTER – vrouw

Op verzoek van veel dames organiseren we als pilot in het najaar van 2022 ook vier kampvuuravonden voor de dames.

WAAR EN WANNEER
Elke derde vrijdagavond van de maand van 20.00 tot circa 23.00 uur aan de Bouwhuisweg 4 te Diepenveen.

Programma voor een avond is steeds om 20.00 uur koffie en theemoment en opstoken vuur. Start programmadeel van 20.30 tot 21.30 uur. Onder leiding van Elske Oost en Riëtte Petter. De kosten voor dit deel van de avond zijn kosten € 3,- p.p.p.a. Zie de agenda voor de toelichting van het programma.

Vanaf 21.30 uur is er vrije inloop. Het principe is dat iedereen wat eten en drinken meeneemt hiervoor. Dit deel is gratis.

AANMELDEN
Je komt dus om 20.00 uur of 21.30 uur. Je mag buurvrouwen, vriendinnen, moeders of dochters, nichten, tantes uitnodigen. Stuur even een mail naar elskeoost@solcon.nl in verband met de koffie en thee. Je krijgt dan een tikkie. Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen.

Programma vrouwen

21 oktober 2022 – De weg om te dienen
18 november – De weg van waarden en deugden
16 december – De weg van de levenskunst
20 januari 2023 – gezamenlijke avond met de mannen

Thema: De regel van Benedictus

We gaan aan de slag met werkvormen rond de regel van Benedictus van Nursia. Deze zetten je aan het denken en moedigen aan tot bezieling en reflectie. Voor jezelf maar soms ook in gesprek.

Benedictus was een monnik (7e eeuw, Italië) met een sterke roeping. Hij leerde in stilte en in dialoog met God zichzelf kennen en inspireerde vervolgens anderen tot het volgen van hun roeping. Met zijn Regel droeg hij dit uit in de wereld, tot op de dag van vandaag. Leiderschap dat gaat over levenskunst, bezield zijn en over het potentieel zien van anderen.

De weg om te dienen
Benedictus zegt dat er 12 stappen zijn om de echte moed om te dienen eigen te maken. De stappen brengen je tot geestelijke rijpheid, tot gemeenschap met onze naaste en tot eenwording met God.

De weg van waarden en deugden
Benedictus zegt dat waarden en deugden het leven zin geven. Leven vanuit je waarden en deugden brengt kracht, geeft richting en gezondheid. Zo wordt je zijn en doen waardevol.

De weg van de levenskunst
Levenskunst is de weg van overleven naar toegewijd en aandachtig leven. Christelijke levenskunst is: leven in harmonie met jezelf, verzoenen met je eigen levensverhaal en je ten diepste één weten met God als niet te vernietigen kern in jou.

Tags:

Datum

okt 21 2022
Verlopen!

Tijd

8:00 pm - 11:00 pm

Locatie

KVA Deventer
Bouwhuisweg 4 te Diepenveen
Categorie
KVA Deventer

Organisator

KVA Deventer