KVA Deventer – MAN

VUUR, ONTMOETING & VRIENDSCHAP

KVA Deventer is ontstaan vanuit vriendschap en de behoefte om elkaar te spreken in een ongedwongen setting. Kampvuur-avond Deventer slaat een brug tussen mannen, vanuit het geloof in God en Jezus. Gelovige en niet-gelovige mannen ontmoeten en spreken elkaar in een ongedwongen setting bij het kampvuur.

Heb je zin om samen een vuurtje te stoken, andere mannen te leren kennen en nieuwe vrienden voor het leven te maken? Dan ben je van harte welkom!

WAAR EN WANNEER
Elke tweede vrijdag van de maand, het gehele jaar door, aan de Bouwhuisweg 4 te Diepenveen.

De opzet van elke kampvuuravond volgt een redelijk vast stramien. Vanaf 20.00 uur ben je welkom aan de Bouwhuisweg 4 te Diepenveen. We beginnen met een koffie en theemoment en het opstoken van het vuur. Het programmadeel is van 20.30 tot 21.30 uur als er een thema, spreker of onderwerp is.

We gaan de komende tijd op drie kampvuuravonden aan de slag met werkvormen rond de regel van Benedictus van Nursia. Deze zetten je aan het denken en moedigen aan tot bezieling en reflectie. Dit onder leiding van Leon Verhoeven en Rien de Wit.

KOSTEN
De kosten voor de avonden over Benedictus zijn €3,- per persoon per avond. Meer informatie en aanmelden op www.kvadeventer.nl/aanmelden. Zie hieronder een toelichting van het programma.

Vanaf 21.30 uur is er vrije inloop. Het principe is dat iedereen wat eten en drinken meeneemt hiervoor. Dit deel is gratis.

AANMELDEN
Meld je aan via dit formulier. Je kunt dan direct de kosten voldoen middels een tikkie. Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen.

Je komt dus om 20.00 uur of 21.30 uur. Je mag buurmannen, vrienden, vaders of zonen, neven, ooms uitnodigen.

Blijf op de hoogte
Volg ons op Facebook of blijf op de hoogte via de besloten WhatsApp-groep. Bezoek een Kampvuur-avond om je op deze groep te abonneren.

Programma mannen

9 september 2022 – De weg om te dienen
11 november 2022 – De weg van waarden en deugden
9 december 2022 – De weg van de levenskunst
20 januari 2023 – gezamenlijke avond met de vrouwen

Thema: De regel van Benedictus

We gaan aan de slag met werkvormen rond de regel van Benedictus van Nursia. Deze zetten je aan het denken en moedigen aan tot bezieling en reflectie. Voor jezelf maar soms ook in gesprek.

Benedictus was een monnik (7e eeuw, Italië) met een sterke roeping. Hij leerde in stilte en in dialoog met God zichzelf kennen en inspireerde vervolgens anderen tot het volgen van hun roeping. Met zijn Regel droeg hij dit uit in de wereld, tot op de dag van vandaag. Leiderschap dat gaat over levenskunst, bezield zijn en over het potentieel zien van anderen.

De weg om te dienen
Benedictus zegt dat er 12 stappen zijn om de echte moed om te dienen eigen te maken. De stappen brengen je tot geestelijke rijpheid, tot gemeenschap met onze naaste en tot eenwording met God.

De weg van waarden en deugden
Benedictus zegt dat waarden en deugden het leven zin geven. Leven vanuit je waarden en deugden brengt kracht, geeft richting en gezondheid. Zo wordt je zijn en doen waardevol.

De weg van de levenskunst
Levenskunst is de weg van overleven naar toegewijd en aandachtig leven. Christelijke levenskunst is: leven in harmonie met jezelf, verzoenen met je eigen levensverhaal en je ten diepste één weten met God als niet te vernietigen kern in jou.

AGENDA